ecologische schapenvacht kopen  alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

duurzame schapenvachten kopen  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

webshop echte schapenvachten  30 dagen bedenktijd

schapenvellen online  wij verzenden elke
     werkdag


schapenvellen gratis verzonden  GRATIS
     onderhoudsinformatie

bestel uw schapenvacht hier online  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

wij bezorgen uw schapenvacht gratis en snel  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

uw schapenvel snel geleverd door PostNL  PostNL afhaalpunten

wij verkopen al jaren schapenvachten  al ruim 15 jaar de
     bèèèste!

Waarom zijn grote schapenvachten zeldzaam?
Grote schapenvachten zijn afkomstig van volwassen dieren van grote schapenrassen. Deze rassen zijn echter op zich al zeldzaam, aangezien het gemiddelde schaap inclusief kop slechts 1,3 meter groot is. 
Deze dieren leven vervolgens jarenlang in weer en wind buiten en dat heeft zijn weerslag op de vacht. Het gevolg is dat niet alle vachten van grote schapen tot een mooie grote schapenvacht te looien is. 


Hoe maak ik een grote schapenvacht schoon?
Wanneer het gewicht van de grote schapenvacht het toelaat, kunt u deze buiten stevig uitkoppen. Sommige grote vachten zijn echter zó groot en vol van wol dat dit niet lukt. Hang deze grote schapenvacht dan buiten over een rek met de wol naar beneden. Eventueel kunt u een mattenklopper gebruiken om het stof uit de vacht te slaan. 
Heeft u een vlek in uw grote schapenvacht? Dep deze dan met een schone, droge doek. Meer informatie over het onderhoud van schapenvachten leest u op deze pagina.


Hoe is de maat van deze grote schapenvachten gemeten?
Wij meten alle schapenvachten aan de achterkant, op het vel dus. Daarbij rekenen we de wol niet mee.
De lengte wordt in diagonaal gemeten en de breedte op het breedste punt van de vacht. Deze getallen ronden we -met het oog op leesbaarheid - af naar beneden.
Meer informatie en foto's vindt u op deze pagina.


Waar kan ik grote schapenvachten voor gebruiken?
De meeste mensen gebruiken grote schapenvachten als decoratie in huis. Deze grote, gezellige vellen kunnen dienen als tapijt, sprei of zelfs als muurdecoratie. Ze bieden een warme en zachte uitstraling aan elke kamer en voegen een natuurlijk element toe aan uw interieur.
Grote schapenvachten kunnen ook op een praktische manier worden gebruikt als isolatiemateriaal. Door schapenvachten onder uw beddengoed of op uw bank te leggen, kunt u genieten van hun isolerende eigenschappen terwijl u ontspant. Ook deze, grote, schapenvachten zijn duurzaam gelooid en ze gaan lang mee, waardoor het een mooie investering is.