• 1 -
  • 2 -
  • 3 -

Waar wilt u de schapenvacht voor gebruiken?

 

1. puur en alleen voor decoratie


Wilt u een schapenvacht gebruiken ter verfraaiing van uw interieur? Dan is de keuze reuze, want elke vacht is geschikt om uw interieur uw eigen sfeer te geven. 
Wij hebben honderden langharige en geschoren vachten. Bont gevlekt en effen. Groot en klein. Zelfs vachten in alle kleuren van de regenboog (leuk voor kinderkamers!).
Twijfelt u over de aanschaf, aarzel dan niet en neem contact met ons op.
Om inspiratie op te doen, hebben we een aantal foto's voor u bij elkaar gezet.

 

2. om op te zitten

Veruit de meeste vachten zijn geschikt om op te zitten. De enige vachtsoort die we echt afraden, is de heidevacht. Heidevachten hebben namelijk haren. Haren zijn eigenlijk holle buisjes, welke kunnen knappen onder druk. Dus wanneer u op de vacht zit, dan breken de haren na verloop van tijd af. Dit geeft troep - en de vacht wordt kaal op den duur. 
In ons assortiment vindt u heidevachten in de opruiming, bij de bonte vachten en een enkele keer bij de grijze vachten. Betreft het een heidevacht, dan staat dat er duidelijk bij. Zowel in de titel als bij 'meer info' van de betreffende vacht.
Zoekt u dus een schapenvacht om op te zitten: sla dan deze vacht over.
 

3. gezondheidsvachten tegen problemen als gevolg van decubitus of reuma 


Vachten van het Merino-schaap zijn bewezen effectief bij problemen als gevolg van doorliggen. Door de stevige woldichtheid en de overal gelijke wollengte (3 cm) vermindert de vacht de drukpunten van het lichaam.
Deze vachten bieden ook verlichting bij reuma en aanverwante aandoeningen, doordat hij direct uw eigen lichaamstemperatuur aanneemt en uw spieren warm houdt.
U kunt deze schapenvachten in geval van nood een enkele keer wassen of chemisch laten reinigen bij de stomerij.

Wij hebben verschillende maten en kleuren gezondheidsvachten. Daarnaast leveren we ook stoelhoezen voor rolstoelen en bedvachten. U vindt al deze producten hier

 

4. in de auto


In de jaren zeventig was het razend populair: een schapenvacht in de auto. Heerlijk warm in de winter en koel in de zomer. Ook nu, bijna een halve eeuw later, verkopen wij veel vachten voor op de stoel in de auto of camper.
Daarnaast kunt u bij ons terecht voor uiterst luxe autostoelhoezen. Gemaakt van 100% vacht op 100% katoen.

 

5. voor uw baby


Wist u dat het wetenschappelijk bewezen is dat slapen op schapenvacht de kans op astma bij baby's vermindert? Wij hebben daarom speciale vachtjes voor baby's in ons assortiment. Naast vachtjes hebben we speciale babybedvachtjes voor vachtjes voor in de buggy.

 

6. voor uw huisdier


Honden en katten zijn werkelijk dol op schapenvachten. Mocht u Facebook hebben, bekijk dan eens onze foto's daar. Wekelijks worden we getrakteerd op de meest geweldige foto's van klanten die hun huisdier portretteren op hun schapenvacht. 
Hoewel eigenlijk elke vacht geschikt is, adviseren we geen héél langharige vacht te kiezen. De meeste honden en poezen vinden de IJslandse vachten niet echt fijn vanwege de te gladde wol. Kleine hondjes blijven er met hun nageltjes in hangen. 
Gelukkig hebben dieren geen smaak, dus u mag de kleur bepalen. 
Omdat vachten makkelijk schoon te maken zijn (zie hier voor informatie) hoeft u zich geen zorgen te maken over vuil op de vacht. Het kan handig zijn een lichte vacht te kiezen voor een lichtgekleurd huisdier en een donkere vacht voor een donkergekleurd huisdier zodat u de haren niet heel snel ziet.
  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  ruim 40.000 klanten
     gingen u voor

  14 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     dag


  PakjeGemak service
 


'Keurmerken Schapenvel.nl'