Over ons, de vachten, de schapen en het magazijn

 

Over ons

Edith & Jan Mark Hof - eigenaren Schapenvel.nl

Schapenvel.nl is een uit de hand gelopen hobby van ons: Edith en Jan Mark Hof. Samen met onze zoon van 13, dochter van 10, één hond, drie poezen, twee kippen en een konijn wonen we al jaren op het Groninger platteland.
Jan Mark is sociaal geograaf. Zijn rol binnen Schapenvel.nl is beperkt: hij heeft een volledige baan elders.
Edith heeft haar universitaire mastertitel als communicatie- en informatiewetenschapper.
Sinds begin 2013 is ons team versterkt met Anneke Staal. Wanneer u ons belt, dan krijgt u haar te spreken. Hoort u de voicemail, laat dan uw telefoonummer achter. Anneke belt u snel terug.

 

Over de vachten

(de korte versie van een lang verhaal...)

Tijdens onze vakantie in Polen, in 2006, maakten we kennis met een lokale marktkoopman. We kochten twee vachten van hem - die tot op de dag van vandaag onze woonkamer sieren. Diep onder de indruk van zijn prachtige schapenvachten gingen we terug naar huis. "Wat moet het heerlijk zijn deze vachten te mogen verkopen" ...
Ik, Edith, werkte destijds voor de websites van een grote telecommaatschappij. Het leek me een uitdaging zelf een webshop te bouwen. En zo geschiedde.

 

Over de schapen & het milieu

Belangrijk om te weten: er wordt geen enkel schaap voor ons geslacht. De schapen zijn van particuliere boeren geweest. De vachten komen dus niet van een groothandel.
De schapen worden geslacht voor het vlees. Het vlees is doorgaans voor eigen consumptie, of hooguit voor regionale verkoop. Wanneer de vacht geschikt is, dan gaat deze naar de looier.
Onze vachten worden allemaal milieuvriendelijk gelooid in een mensvriendelijke omgeving. Sommige vachten hebben een eco-stempel als bewijs.

 

En toen...

Toen dienden leveranciers uit binnen- en buitenland zich aan. Tot op de dag van vandaag halen we het grootste deel van de schapenvachten zelf op. Inmiddels niet meer bij de marktkoopman (hij is gepensioneerd) maar nu rechtstreeks bij de looier. We zoeken bij hem de mooiste vachten persoonlijk uit. Ook komt hij eens per jaar de vachten zelf bij ons brengen. Hij rijdt na het bezorgen van de vachten door naar enkele slachterijen, om daar Nederlandse vachten op te halen. Deze looit hij vervolgens voor ons.

Ook met onze andere leveranciers, echte ambachtsmensen met hart voor hun product en een grote passie voor hun vak, hebben we een goed persoonlijk contact. Dat is voor ons heel belangrijk.
Onze handel is volkomen legaal en we houden ons aan alle regels. We staan dus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en we dragen BTW af. We zijn er trots op dat we mede daarom het Webshop keurmerk mogen voeren.

Dankzij de goede contacten met onze leveranciers durfden we het in 2010 aan om ook o.a. koeienhuiden en rendierhuiden te gaan verkopen via internet. En zo werd www.dierenvel.nl een feit.

Magazijn vol schapenvachten: Schapenvel.nl

 

 

Over het magazijn

Ons magazijn bevindt zich aan de Menthedaweg 32 te Middelstum (prov. Groningen).

We zijn geopend:

U bent van harte welkom.