Wat is er zo bijzonder aan een medicinale schapenvacht?

Een medicinale schapenvacht (ook wel gezondheidsvacht genoemd) biedt wetenschappelijk bewezen comfort bij doorliggen en helpt decubitus voorkomen. De vachten komen van het Merino-schaap, omdat de woldichtheid van dit schapenras het grootst is van alle schapen. Er is dus zeer veel wol per vierkante centimeter. Deze wol is vervolgens op gelijke hoogte geschoren waardoor de druk evenwichtig verdeeld wordt. De medicinale schapenvachten zijn daarnaast op een speciale manier gelooid. Hierdoor blijven deze vachten ook na een enkele wasbeurt zacht en soepel.
Ze zijn dan ook bij uitstek geschikt voor gebruik in bed. Lees meer informatie over schapenvachten en decubitus (doorliggen)


Kan ik een medicinale schapenvacht wassen?

In geval van nood zijn de medicinale schapenvachten inderdaad te wassen. Op deze pagina leest u alle informatie hierover.


Waar is een medicinale schapenvacht verder goed voor?

Ook bij reuma, reumatische klachten, rugpijn, schouderklachten en gewrichtspijn kan een medicinale schapenvacht verlichting bieden. Doordat de wol van de schapenvacht direct uw lichaamstemperatuur aanneemt en vasthoudt, blijven uw spieren warm. Dit voorkomt stijfheid van uw spieren.


Zijn de medicinale schapenvachten ook duurzaam gelooid?

Jazeker! De medicinale schapenvachten die wij verkopen, hebben allemaal het Öko-Tex Standard 100 en Öko-Test keurmerk.Er zijn dus geen milieuvervuilende middelen gebruikt.

  alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

  30 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     werkdag


  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  PakjeGemak service

  al vijftien jaar de
     bèèèste!
Keurmerken Schapenvacht Specialist Schapenvel.nl'