Het verhaal achter Schapenvel.nl

Over de schapenvachten (de korte versie van een lang verhaal...)

Tijdens onze gezinsvakantie in Polen, in 2006, maakte ik (Edith) kennis met een ietwat zonderlinge marktkoopman. Ik kocht twee vachten van hem - welke tot op de dag van vandaag nog in gebruik zijn.
Diep onder de indruk van zijn prachtige schapenvachten ging 'k terug naar huis. "Wat moet het héérlijk zijn deze vachten te mogen verkopen" ... dacht ik. Ik werkte destijds voor de websites van een grote telecommaatschappij. Het leek me een uitdaging zelf een webshop te bouwen.

Tot mijn eigen stomme verbazing (ja, echt) werd de webshop al snel een succes. Leveranciers uit binnen- en buitenland dienden zich ook al snel aan.
In het begin haalden we het grootste deel van de schapenvachten zelf op. De marktkoopman ging echter na een paar jaar met pensioen. We haalden de vachten vervolgens rechtstreeks bij de looier op. Tegenwoordig komt hij de vachten bij ons brengen: hij weet inmiddels welke schapenvachten bij mij en mijn klanten passen. Hij rijdt na het bezorgen van de vachten door naar enkele slachterijen, om daar Nederlandse vachten op te halen. Deze looit hij vervolgens voor mij.

Op dit stukje ben ik echt het meest trots: er is een cirkel rond.
 


Over de schapen & het milieu

Belangrijk om te weten: er wordt geen enkel schaap voor ons geslacht. De schapen zijn van particuliere boeren geweest. De vachten komen dus niet van een groothandel.
De schapen worden geslacht voor het vlees. Het vlees is doorgaans voor eigen consumptie, of hooguit voor regionale verkoop. Wanneer de schapenvacht geschikt is, dan gaat deze naar de looier.
Onze vachten worden allemaal milieuvriendelijk gelooid in een mensvriendelijke omgeving. Sommige vachten hebben een eco-label als bewijs.

Persoonlijke en eerlijke handel

Met al onze leveranciers, echte ambachtsmensen met hart voor hun product en een grote passie voor hun vak, hebben we een goed persoonlijk contact. Dat is voor ons heel belangrijk.

Onze handel is volkomen legaal en we houden ons aan alle regels. We staan dus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en we dragen BTW af. We zijn er trots op dat we mede daarom het Webshop keurmerk mogen voeren.

Dankzij de goede contacten met onze leveranciers durfde ik het in 2010 aan om ook o.a. koeienhuiden en rendierhuiden te gaan verkopen via internet. En zo werd www.dierenvel.nl een feit.
In 2019 volgde de geheel aan de koeienhuiden gewijde webshop www.koeienvel.nl


Over de winkel

Onze winkel vindt u aan de Heerestraat 11, Middelstum. U bent van harte welkom!.
Om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat, bekijk wel eerst de openingstijden.
Over Edith & Anneke

Edith Reinhardt en Anneke Staal
Schapenvel.nl is een volledig uit de hand gelopen hobby van mij: Edith Reinhardt (Rotterdam, 1967). Al ruim 20 jaar woon ik op het Groninger platteland. Tussen verschillende banen en opleidingen door ben ik uiteindelijk rond m'n veertigste afgestudeerd als communicatie- en informatiewetenschapper aan de RuG.

Begin 2013 is Schapenvel.nl versterkt met Anneke Staal. Zij is mijn steun en toeverlaat, dorpsgenote - en telefoniste. Wanneer u ons belt, dan krijgt u haar te spreken. Hoort u de voicemail, laat dan uw telefoonnummer achter. Anneke belt u snel terug, of u ontvangt uw antwoord per mail van Edith.

  alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

  30 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     werkdag


  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  PakjeGemak service

  al vijftien jaar de
     bèèèste!
Webshop Keurmerk Logo