OVER ONS | SCHAPENVEL.NL

Over ons, de vachten, de schapen en de winkel

Over ons

Schapenvel.nl is een uit de hand gelopen hobby van mij: Edith Reinhardt. Samen met twee pubers, twee honden, twee poezen en een konijn woon ik al vele jaren op het Groninger platteland.
Sinds begin 2013 is Schapenvel.nl versterkt met Anneke Staal. Wanneer u belt, dan krijgt u haar te spreken. Hoort u de voicemail, laat dan uw telefoonnummer achter. Anneke belt u snel terug, of u ontvangt mail van Edith.
De eerste tien jaar van het bestaan maakte Jan Mark Hof deel uit van het bedrijf. Hier kwam medio 2017 verandering in.

Over de vachten

(de korte versie van een lang verhaal…)

Tijdens een vakantie in Polen, in 2006, maakte ik kennis met een lokale marktkoopman. Ik kocht twee vachten van hem – die tot op de dag van vandaag onze woonkamer sieren. Diep onder de indruk van zijn prachtige schapenvachten gingen we terug naar huis. “Wat moet het heerlijk zijn deze vachten te mogen verkopen” …
Ik, Edith, werkte destijds voor de websites van een grote telecommaatschappij. Het leek me een uitdaging zelf een webshop te bouwen. En zo geschiedde.

Over de schapen & het milieu

Belangrijk om te weten: er wordt geen enkel schaap voor ons geslacht. De schapen zijn van particuliere boeren geweest. De vachten komen dus niet van een groothandel.
De schapen worden geslacht voor het vlees. Het vlees is doorgaans voor eigen consumptie, of hooguit voor regionale verkoop. Wanneer de vacht geschikt is, dan gaat deze naar de looier.
Onze vachten worden allemaal milieuvriendelijk gelooid in een mensvriendelijke omgeving. Sommige vachten hebben een eco-stempel als bewijs.

En toen…

Toen dienden leveranciers uit binnen- en buitenland zich aan. Tot op de dag van vandaag betrekken we het grootste deel van de schapenvachten van dezelfde looierij. Inmiddels niet meer bij de marktkoopman (hij is gepensioneerd) maar nu rechtstreeks van de looier. We zoeken bij hem de mooiste vachten persoonlijk uit. Ook komt hij eens per jaar de vachten zelf bij ons brengen. Hij rijdt na het bezorgen van de vachten door naar enkele slachterijen, om daar Nederlandse vachten op te halen. Deze looit hij vervolgens voor ons.

Ook met onze andere leveranciers, echte ambachtsmensen met hart voor hun product en een grote passie voor hun vak, hebben we een goed persoonlijk contact. Dat is voor ons heel belangrijk.
Onze handel is volkomen legaal en we houden ons aan alle regels. We staan dus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en we dragen BTW af. We zijn er trots op dat we mede daarom het Webshop keurmerk mogen voeren.

Dankzij de goede contacten met onze leveranciers durfden we het in 2010 aan om ook o.a. koeienhuiden en rendierhuiden te gaan verkopen via internet. En zo werd www.dierenvel.nl een feit.

Over de winkel

Onze mooie winkel is gevestigd aan de Heerestraat 11, Middelstum.
U bent, uiteraard, van harte welkom.
Om te voorkomen dat u voor een dichte deur staat, adviseren we u voor vertrek de openingstijden te bekijken.