alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

  30 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     werkdag


  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  PakjeGemak service

  al vijftien jaar de
     bèèèste!


Welke maat wanten kies ik?

Om optimaal van de wanten te kunnen profiteren is het belangrijk dat u de juiste maat kiest. Met te krappe wanten blijven uw handen immers koud en te grote wanten vallen gemakkelijk van uw handen.
Uw vingers worden alleen warm wanneer er voldoende ruimte is tussen uw huid en de wol. De schapenvacht, samen met het isolerende luchtlaagje, geven de optimale warmte.
Bij te krappe wanten zullen uw vingers bovendien teveel druk geven op de naden, waardoor ze eerder slijten of zelfs scheuren.
Bepaal de juiste maat wanten aan de hand van onze maattabel.


Hoe maak ik deze winter wanten schoon?

Onze wanten zijn gemaakt van 100% schapenvacht. Met een spray voor suède en leer maakt u ze vuil- en waterafstotend. Volg daarbij de gebruiksaanwijzing van het betreffende product.
Vuil en modder verwijdert u van de wanten met een zachte borstel. Gebruik eventueel daarna een zachte doek met een lauw sopje ossengal of groene zeep om achtergebleven vuil te verwijderen. Wrijf hierbij niet te hard!
Tot slot dept u u de wanten met een schone handdoek droog.
Laat de wanten hierna rustig drogen. Droog ze NIET bij de verwarming; de schapenvacht zal hard worden door uitdroging.


Is er verschil tussen dames en heren winter wanten?

Op de foto's lijken de wanten voor dames en heren hetzelfde en dat klopt: we hebben dezelfde foto gebruikt voor zowel de dames als de heren wanten. In werkelijkheid zijn de vingers van de dames wanten iets smaller en korter dan dezelfde maat heren wanten. 
Heren met kleinere, smallere vingers kunnen dus ook bij de dames wanten zoeken. Dames met een grotere handbouw kunnen uiteraard ook bij de heren wanten terecht.


Waarom zou ik schapenvacht wanten kopen?

Schapenvachten nemen direct uw eigen lichaamstemperatuur aan. Hierdoor voelen ze meteen heerlijk warm en comfortabel aan.
Wol isoleert als de beste en heeft uitstekende vochtregulerende eigenschappen. Wanten van schapenvacht sluiten uw huid niet af zoals fabrieksmatig geproduceerde materialen dat wel vaak doen. 
Daarnaast is schapenvacht duurzaam. Het is een prachtig natuurproduct dat hergebruikt kan worden. 

 

 

Disclaimer
Deze informatie is met zorg en kennis van zaken geschreven.
Wij zijn niet verantwoordelijk voor de resultaten na het reinigen van de wanten op welke manier dan ook.