Echte schapenvacht, of nep..?

Deze vraag krijgen we nogal eens: zijn de vachten die jullie verkopen ècht, of zijn ze nep?
Het antwoord is simpel: wij verkopen alléén echte schapenvachten. Zelfs de wasbare, geverfde vachten zijn 100% natuurlijke schapenvachten. 

Echte schapenvachten zijn aan een aantal dingen te herkennen:


De geur
Wanneer u twijfelt of een schapenvel 100% natuurlijk is, ruik dan even aan de wol. In de meeste gevallen ruikt een natuurlijke schapenvacht nog -in elk geval licht- naar schaap.
Op deze regel zijn wel uitzonderingen, want de IJslandse vachten zijn in de looierij nagespoeld met een natuurlijk aroma, waardoor ze minder naar schaap ruiken. En ook de eerder genoemde wasbare schapenvachten ruiken niet echt meer naar schaap. Zij ruiken het meest neutraal van alle vachten die wij hebben.


De vorm
Wanneer u bij ons in de winkel de schapenvachten zou zien, dan valt meteen op dat elke vacht zijn eigen vorm heeft. Op de wasbare vachten na, zijn alle andere schapenvellen niet in een vorm geknipt. Zij hebben hun natuurlijke vorm. De één iets breder, de ander iets langer. 


De wol
Natuurlijke schapenvachten hebben echte wol, namaak vachten hebben synthetische haren. Dat is voelbaar, en zichtbaar. Synthetische wol glanst niet, of amper. het is ook minder zacht.
In het gebruik is een namaak vacht nog beter herkenbaar: hij heeft niet de warmte-regulerende en vocht-absorberende effecten van natuurlijke wol.


De kleur
Wie een natuurlijke schapenvacht goed bekijkt, zal zien dat de wol van de onderkant (bij het vel beginnend dus) tot het uiteinde verschillende tinten heeft. De wol heeft aan de zijkant ook een andere tint dan in met midden.
Dat heeft een nep schapenvacht niet. Die heeft één tint. Van voor naar achter, van links naar recht. En van boven naar beneden. 


Het gewicht
Doorgaans is een nep schapenvacht véél lichter in gewicht dan een 100% natuurlijke vacht. 

 

  alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

  30 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     werkdag


  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  PostNL afhaalpunten

  al vijftien jaar de
     bèèèste!
Webshop Keurmerk Logo