Medicinale schapenvacht verlicht 

Bij doorliggen/decubitus

Een medicinaal gelooide schapenvacht is een wetenschappelijk bewezen, effectief middel om decubitus te verzachten en te helpen voorkomen.
Deze schapenvachten worden 'medicinale schapenvachten', 'medische schapenvacht' of gezondheidsvacht genoemd. Ze zijn afkomstig van het Merinoschaap. 

Decubitus is het gevolg van slechte doorbloeding van de huid. De pijnlijke aandoening ontstaat vaak bij mensen die langdurig moeten liggen (doorliggen) of zitten (doorzitten). De ernstige wonden genezen doorgaans slecht.
Naast factoren als gewicht, medicijngebruik, weerstand en voeding spelen ook de vochtigheid en temperatuur van de huid een grote rol bij het ontstaan van decubitus.


Een medicinale schapenvacht biedt uitkomst

  • een medicinale schapenvacht is luchtdoorlatend, waardoor zowel de huid als de vacht droog blijven
  • de medisch gelooide vacht verdeelt de druk van het lichaam op bed of (rol)stoel op een natuurlijke manier
  • een gezondheidsvacht in bed of (rol)stoel verhoogd het zit- en ligcomfort: de vacht neemt direct uw lichaamstemperatuur aan
  • de natuurlijke vetheid van de vacht absorbeert (transpiratie)vocht
  • de vacht voert warmte af
Als preventief middel tegen doorliggen of doorzitten kunt u een medicinale schapenvacht gebruiken. Speciale technologie maakt de vacht zacht en comfortabel. In geval van nood kan de gezondheidsvacht een enkele keer gewassen worden in de wasmachine.

Deze vachten zijn zeer geschikt voor gebruik in bed. Indien u dit prettig vindt, kunt u een laken over de vacht leggen. De drukverdeling blijft gelijk.Bij reuma, reumatische klachten, rugpijn, schouderklachten, gewrichtspijn

Doordat de wol van een medicinale schapenvacht direct uw lichaamstemperatuur aanneemt en vasthoudt, blijven uw spieren warm. Dit voorkomt stijfheid van uw spieren. Medicinale schapenvacht kopen

Bestel hier uw medicinaal gelooide gezondheidsvacht.
Uiteraard worden ook de medische schapenvachten gratis bezorgd in heel Nederland.