De geur van schapenvacht

Sommige schapenvachten hebben een geurtje. Het zijn immers natuurproducten en deze kunt u in het begin inderdaad ruiken. Vergelijk het met een nieuwe leren bank – die geur verneem je vaak wéken.
Zelfs een nieuwe leren tas kun je dagen ruiken.
 

Maar na verloop van tijd is de geur verdwenen en heeft het product de geur van zijn omgeving aangenomen.
Dit geldt ook voor een schapenvacht.Lucht de schapenvacht en de ruimte
Wanneer u de vacht in de tussentijd lucht, dan zal de geur vervagen. U kunt de vacht bijvoorbeeld overdag ergens anders hangen. In de buitenlucht (balkon, tuin) 'ontgeuren' vachten het snelst, maar pas op dat de vacht niet vochtig wordt. Dat komt ze niet ten goede. 

Wij adviseren de kamer waar de schapenvacht ligt ook te luchten. Sommige mensen gebruiken een spray of wierook om de geur uit de kamer te verdrijven, maar dat is een persoonlijke keuze.

De vacht zelf behandelen met een etherische spray kan het proces van ontgeuren versnellen. Echter: spray nooit teveel. Het vel mag niet drijfnat worden want de kans dat het leer hard wordt tijdens het drogen, is groot. 
Overigens is het behandelen met deze producten voor eigen risico. Het recht op ruilen/retour sturen vervalt als de vacht zo behandeld is.

Wat u in de tussentijd ook kunt doen, is een bakje met gemalen koffie in de kamer waar de vacht gebruikt wordt, zetten. Gemalen koffie haalt luchtjes uit de lucht.


Bestaan er schapenvachten zonder geur?
Onze wasbare schapenvachten hebben nagenoeg geen geur.

De overige vachten ruiken, als ze net uit de looierij komen, een tikje naar zeep. Die geur vervliegt bij ons in de winkel en zal bij u thuis nog verder vervliegen. Net zolang tot de schapenvacht de geur van uw interieur heeft aangenomen.


 

  alle vachten zijn
     ecologisch gelooid

  er wordt geen schaap
     voor ons geslacht; de
     vachten zijn
     restproducten

  30 dagen bedenktijd

  wij verzenden elke
     werkdag


  GRATIS
     onderhoudsinformatie

  ook veilig achteraf 
     betalen mogelijk

  GRATIS bezorgd in
     heel Nederland

  PakjeGemak service

  al vijftien jaar de
     bèèèste!
Webshop Keurmerk Logo